Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Mexico

Det mexikanska köket är känt för sina intensiva och varierade smaker, färggranna upplägg och variationen av kryddor. I Mexiko äter man traditionellt mat som tortillas, vilket är majsmjölspannkakor, man äter också t.ex. chilibönor med stark peppar. Andra nationalrätter är burritos, enchiladas, tamales och tacos.

En populär och omtalad sås som är populär i landet är guacamole, vilket innehåller avokado, röd paprika, lök och tomater. Guacamole äts ofta till kalkon eller kyckling med tortillas.

Det växer en rad exotiska frukter i landet som t.ex. papaya, mango, guava och ananas.

Chili con carne är en annan populär rätt och det lokala köket bestående av liknande rätter är känt över hela världen som tex mex.

Mexiko är också känt för is sorbet och fruktdrinkar med smaker som kaktus. Mexiko gör även utmärkt öl, sorter som Corona och Sol, vilka saluförs över hela världen. Även kaffelikören Kahlua är vida känd och populär. Dock är den dryck som är kändast för Mexico den kända spriten gjord av kaktus; Tequilan.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com