![]() Sitemap |
Recept på Mexikansk Wrap, Wrap med köttfärs, ris och grönsaker, inspirerat av Mexiko och Usa. För 4 personer: ca 600 gram Köttfärs Olja 1. Börja med att dela tomaten i klyftor, skär ut det blöta tomatköttet. Tärna paprikan och strimla det av tomaten som blir kvar. Skala och skiva även den gula löken. 2. Hetta upp en stekpanna till medelvärme och tillsätt ganska rejält med olja, när det blivit varmt, lägg i lök, hälften av den tärnade paprikan och alla tomatstrimlorna. Stek utan att något tar färg. När löken är mjuk så tillsätt riset, krydda med spiskummin samt salt och peppar. Håll varmt. 3. Hetta upp ytterliggare en panna och stek köttfärsen tillsammans med tacokryddan, tillsätt även ungefär 1 dl Vatten och låt koka in, Lägg sedan i den resterande paprikan och låt bli mjuk. 4. Finhacka koriandern och rör ner i riset, servera sedan wrapsen fyllda med köttfärsröra, gräddfil och ost. Servera riset och eventuellt även guacamole vid sidan om på tallriken. Ett gott tillbehör är även bönsalsa.
|
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |