Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Moldavien

Det moldaviska köket har både inspirerat och inspirerats av andra länder i regionens kök. Ukraina, Bulgarien, Ryssland, Grekland och Turkiet har alla bidragit med delar som numera utgör det moldaviska köket. Man använder mycket tomater, grön paprika, aubergine, vitkål, bönor, lök och vitlök.

Även majsmjöl används för att ge en speciell färg åt traditionella måltider som soppor, kakor och drycker. Mamaliga är en majsgröt gjord av polenta som serveras tillsammans med tärnat kött eller ost. Man äter också t.ex. små grillade korvar med lök och paprika, fetaost, och en fläskköttsstuvning som heter tocana.

Andra vanliga rätter är t.ex. kycklingsoppa, gulasch, grillat kött och köttfärsspett.

I efterrättsväg finns t.ex. kakor, pajer, och tårta doppad i sirap och frukt.

Det moldaviska köket innehåller även en rad traditionella drycker som stuvad frukt, juice och alkoholhaltiga drycker som den lokala plommonkonjaken Tuica. Man tillverkar också kända populära viner i Moldavien och även lokala varianter som Feteasca, Black Rara och Moldova.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com