Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Namibia

Det namibiska köket är känt för sitt viltkött som t.ex. hjort. Namibia är även en stor producent av nötkött och får. Även skaldjur och fisk är tillgängligt från landets kustregion. Den tyska kolonialperioden har också påverkat den lokala kokkonsten, man äter en mängd olika korvar, bröd, kakor och bakverk. Traditionell mat i landet är t.ex. gröt och soppa gjord på majsmjöl, hirs eller cassava. Till detta äter man t.ex. fisk, köttgrytor, grönsaker och mjölkprodukter.

Lokala specialiteter är t.ex. ostron, grön sparris, kalahari tryffel och braaivleis, vilket är grillat kött. Potjiekos är en kryddig stuvning med kött, fisk eller kyckling som lagas över öppen eld.

Viltköttet är som sagt populärt och man äter struts, zebra, vilda fåglar.

Det lokala ölet reinheitsgebot har anor från 1500-talets Tyskland.

I efterrättsväg finns t.ex. tyska bakverk som schwarzwaldtårta, körsbärstårta och apfelstrudel.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com