Det antillska köket, liksom många av de andra öarna i Karibien blandar samman en mängd influenser från de många kulturer och människor som skapat öarnas historia. Resultatet är ett färgsprakande inhemskt kök med smaker från Spanien, Portugal, Nord Europa, Afrika och även Fjärran Östern, som Holländarna tog med sig. Man äter mycket soppor, grytor och stuvningar. Många av dessa rätter förlitar sig på vanliga lokala råvaror som saltat kött, plantains och ockra, men även lite mera ovanliga som kaktus och iguana.

Lokala specialiteter är t.ex. pastechis, vilket är ett litet bakverk fyllt med kryddigt kött, räkor eller fisk. Sòpi di binja är en soppa gjord på vin. Sòpi di Yuwana är soppa gjort på iguanaödla och smakar ungefär som kanin eller kyckling.

Traditionella matseder varierar mellan öarna men alla av dem är variationer på det karibisk kreolska köket. Typisk traditionell mat är funchi, vilket är en majsgröt. Pan bati är en pannkaka gjord av majsmjöl. Carni stoba är en gryta gjord på getkött och tillsammans med funchi och pan bati är det en traditionell måltid. Bolo Pretu är en svartkaka som tillagas för särskilda högtider.