Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Oman

Med influenser från mellanöstern, Afrika och fjärran östern har det omanska köket blivit en smältdegel av olika kulturers kök. Den traditionella maten består av getkött, fisk, bröd och frukt. Indisk mat är också populär pga. ett stort antal arbetare från Indien som lever i Oman. Aromen är en väsentlig faktor i det lokala köket och man använder en mängd olika kryddor som kanel, kardemumma, lagerblad, svartpeppar, ingefära, vitlök och lime.

Nationalrätten är shuwa, vilket består utav en hel ko som marineras i en blandning av kryddor och sedan rullas in i bananlöv och slutligen grillas 48 timmar i en underjordisk ugn.

Ruz al mudhroub består av ris som serveras med stekt fisk och maqdeed, vilket är torkat kött. Arisia är lamm tillagad med ris och mishkak, vilket är kolgrillade spett.

Sakhanka är en tjock, söt soppa gjord av vete, dadlar och mjölk och kött som äts under Ramadan. Till detta äter man khubz Rakhal, vilket är ett platt bröd.

Det omanska kaffet, kahwa, är rikt och aromatiskt, till detta äter man vanligen dadlar eller halwa, som är en konfekt som består utav socker och kryddor tillsammans med sesamfrön eller mandlar.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com