![]() Sitemap |
![]() Palestinska självstyret i fd. palestina är en smal landremsa omgivet av Israel och även gränsande till Egypten. Det lokala köket är en blandning av de olika ländernas i regionen, som Syriens, Jordaniens och Libanons. Palestinierna äter ofta flera gånger om dagen, med lunchen som den enskilt största måltiden. Maten varierar något beroende på vart i självstyret du befinner dig. Som exempel är ris och diverse variationer av kibbe vanligt förekommande i området galileen. Kibbe är ett slags köttbullar smaksatta med bl.a. kardemumma, kanel och lök. På västbanken så äter man ofta lite kraftigare mat som exempelvis kött, ris och taboon, även kallat lafa eller laffah, vilket är ett arabiskt bröd som påminner om pita. Gazas invånare äter mycket fisk, skaldjur,
chilipeppar och linser. I dryckesväg är tamarind och aprikosjuice populärt, liksom kaffe. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |