Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Pasta med kål och bacon


Recept på kålpasta med bacon. Pasta med kål som tillagas med bacon, olja, lök och mozzarella. Snabblagat och väldigt gott.

För 4 personer:

1 paket Bacon
1/2 gul Lök
1/2 litet kålhuvud
1 liten förpackning Mozzarella
1 Vitlöksklyfta

Olivolja
Pasta (gärna farfalle eller liknande)

Ev. Parmesan

1. Strimla bacon i relativt stora bitar, finhacka vit och gul lök. Strimla även kålen, dock så ska den vara tunnt skivad.

2. Sätt igång pastakoket, hetta upp 5 matskedar olivolja i en stekpanna och tillsätt baconet. När baconet börjar få färg, sänk värmen rejält och tillsätt lök och vitlök. När löken blivit mjuk så tillsätt kålen, låt puttra i oljan som blivit tills även kålen är mjuk. Låt stå på svag värme.

3. När pastan är färdig, tillsätt några matskedar av vattnet i stekpannan innan du häller av det och blandar pastan med såsen. Riv sedan mozzarella med händerna och rör ner lagom stora bitar som du låter smälta ner i pastaröran direkt i pannan. Strö eventuellt även över parmesan, servera gärna med bröd och t.ex. en öl.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com