Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Pecanötspaj


Recept på pecannöts-paj, pekannötspaj. Paj med nötter och sirap, traditionellt serverad
i Usa under thanksgiving, men kan givetvis ätas som efterätt / dessert vilken dag som helst!

För 1 paj:

Fyllning:
3 ägg
1,5 dl sirap
1,5 dl socker
2 msk mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl pekannötter
1 dl hasselnötter eller mandlar

Vill man kan man naturligtvis använda bara pekannötter.

100 gram smördeg, gärna färdiga plattor.

1. Blanda mjölet, sockret och vaniljsockret i en skål.

2. Knäck äggen i en annan skål, vispa lätt och blanda i sirapen, och vänd sedan försiktigt i sockerblandningen. Blanda ner nötterna.

3. Täck botten och sidorna på pajformen med smördegsplattorna, häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen,175 grader i ca 45-55 minuter, tills den har stelnat lite.

Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com