![]() Sitemap |
För 4 personer: ca 4 biffar av nötkött, gärna rostbiff
eller ryggbiff, räkna på ungefär 125 gram per person Rödvinssåsen: 1 stor Vitlöksklyfta (ev. två små) Tillbehör: 1. Börja med såsen, skala samt grovhacka
vit och schalottenlöken. Fräs dem tillsammans med smör i en kastrull
tills de är genomskinliga. 4. Häll en msk olja samt en klick smör i en stekpanna, låt pannan bli riktigt het innan du lägger i köttet. Stek sedan några minuter på varje sida. När köttet börjar bli färdigt, sänk värmen och lägg i champinjonerna och hela skalade schalottenlökar (en per man). 5. Innan servering så tillsätt ungefär en tesked smör i rödvinssåsen, rör ut den och servera sedan tillsammans med köttet, svampen, schalottenlökarna och klyftpotatis samt en god sallad.
|
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |