Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Polen

Det polska köket är väldigt rustikt. Traditionellt så äter man mycket mat, och gärna kött, helst med ett glas vodka till. De vanligaste ingredienserna som används i polsk matlagning är surkål, rödbetor, kohlrabi, gurka, gräddfil, ägg, svamp, dill, mejram, kummin och olika sorters korvar. De huvudsakliga ingredienserna i det polska köket är styrt av olika grödor som råg, vete, korn, hirs och bovete. Rågbröd är mycket vanligt och har alltid haft en stor betydelse i Polen. inlagda grönsaker som gurkor, rödbetor och kål är en viktig del. Man lägger även in sill, vilket är polackernas favoriträtt.

Lokala specialiteter är t.ex. soppor som borsch, vilket är gjord på rödbetor. Zurek är gjord på rågmjöl. Bigos är nationalrätter och består av surkål med bitar av kött och korv.

Till dessert kan man äta glass eller vallmofrökaka.

Polacker dricker också gärna öl till maten, ölen EB, Zywiec, Okocim och Warka tillverkas lokalt. Även vodka är populärt och Zubrowka och Premium är två lokala sorter.

Se även Matreportage från den polska huvudstaden Warszawa..

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com