![]() Sitemap |
För 4 personer: 1 kg Potatis, gärna
mjölig 1. Skala potatisen, koka sedan tills den är helt mjuk, en gaffel skall utan något motstånd kunna stickas igenom. 2. Värm mjölken tills den är varm men inte kokar. 3. Häll i mjölken över potatisen lite i taget samtidigt som du vispar moset med elvisp, var försiktig så det inte blir för rinnigt, tillsätt också smöret i små klumpar. 4. När moset är lent och fluffigt så smaksätt med rejält med salt och peppar. Det skall smaka mycket! Serveras med fördel till grillat kött, grytor och det mesta där vanligt potatismos passar. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |