Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Qatar

Det qatariska köket speglar på många sätt maten från andra kulturer, främst grannländernas, samt Indien och Pakistan. Många sorters fisk och skaldjur finns att tillgå i landet, t.ex. hummer, krabba, räkor, tonfisk, kungsfisk, havsaborre och rödspetta. Lamm och får är favoritköttet. Mjölk från kor eller getter används oftast för att göra laban (yoghurt) eller labneh (färsk ost), Även ris och krossat vete, bulghur, används i många rätter.

Lokala specialiteter är t.ex. showarma som består av grillat kryddat lammkött eller kyckling som blandas med sallad och tahini i ett arabiskt bröd. Hummus är en pasta gjord utav kikärtor och sesamfrön. Tabbouleh består utav hackad persilja, mynta och krossad vete. Wara enab är vinbladdolmar fyllda med ris.

Man äter också skaldjur tillsammans med ris.

Några favoritdesserter är en brödpudding som heter umm ali, en söt ostkaka med gräddtopping kallas esh asaraya. Pudding med rosenvatten och pistagenötter heter mehalabiya.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com