
Sitemap
|
Belgisk rabarberpaj
Recept på belgisk rabarberpaj, från
Belgien.Efterrätt, dessert.
Receptet kommer från flandern.se
Deg:
500 gram mjöl
125 gram smör
2 ägg
1 dl mjölk
10 gram jäst
Fyllning:
500 gram rabarber
200 gram socker
0,5 dl vatten
1. Blanda ägg, smör, mjölk och jäst. Blanda det väl.
Låt den vila ca. 1 timme.
2. Rensa och skär rabarbern i ca 2 cm bitar. Koka dem i ca 2 minuter så
de blir lite mjuka. Låt dem rinna av. Gör en sirup på 200 gram
socker och 0,5 dl vatten. När sirupen börjar skifta färg, lägg
i rabarbern och koka blandningen i några minuter. Låt den inte koka
för mycket. Kyl blandningen.
Rulla ut degen och lägg den i en pajform. Tillsätt fyllningen och
baka i ugnen i ca 30 minuter på medeltemperatur.
|

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)
Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com
|