![]() Sitemap |
För 4 personer: 500 gram Köttfärs 1. Börja med att skala och hacka löksorterna, finhacka även chilin. Fräs köttfärsen i någon matsked olja, när den börjar bli färdig så tillsätt lök, vitllök, chili och ingefära. När även dessa mjuknat så strö över kryddor samt salt, smaka av, det ska vara kryddigt. 2. Skär smördegen i relativt små fyrkanter, lägg några teskedar av köttfärsblandningen i mitten, pensla kanterna med vatten och vik ihop till trekanter. Hetta sedan upp olja i en stekpanna och stek eller fritera på båda sidor tills de är gyllenbruna. Servera med t.ex. mintsås, en fräsch sallad och kanske en kall öl. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |