Det seychelliska köket är influerat av afrikanska, kinesiska, brittiska, franska och indiska traditioner. Den försiktiga blandningen av kryddor är en viktig del och man använder mycket kokosnötsmjölk och brödfrukt. Det kreolska köket på ön är enkelt men smakrikt. Man använder sig förutom av tidigare nämnda kokosnöt och brödfrukt även mycket av fisk, skaldjur, ris, grönsaker och utsökta tropiska frukter.

Man använder också mycket vanilj, ingefära och vitlök för att smaksätta maten.

Lokala specialiteter är t.ex. kat-kat banane, kokosnötscurrys och salade de palmiste, vilket är gjort av hjärtat på kokosnötspalmen och är känt som "miljonärssallad". Man har även tagit invandrade indiska rätter till sig och rätter som masala och pulaos är nu en del av det lokala seychelliska köket.

Brödfrukt tillagas på ungefär samma sätt som potatis, man mosar, friterar och rostar den. Andra grönsaker och frukter som finns på Seychellerna och används i den lokala matlagningen är: aubergine, papaya, bananer, mango, avokado, grapefrukt, guava, ananas, melon, lime och äpplen. Hummer, bläckfisk, fläskkött och kyckling används ofta och är klart mer vanliga än nötkött och lamm vilket måste importeras.


I dryckesväg finns t.ex. det lokala ölet Seybrew, vilket är en lageröl. Lokalt té är populärt.