Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Singapore

Det lokala köket i Singapore är ett ytterst varierat sådant. Med en stor etnisk blandning i befolkningen finns influenser från Kina, Indien, Indonesien, västvärlden och många andra länder.

Singapore är ett matälskarens paradis, det finns över trettio olika matlagningstekniker som härstammar från de olika kulturerna som finns representerade i landet.

Det malajiska köket är det populäraste i Singapore, där använder man mycket kryddor och kokosmjölk, liksom grönsaker, fisk, biff och räkor som serveras med ris. Satay, vilket är spett med marinerat kött som grillas och serveras med jordnötssås, gurka, lök och ris är populärt. Beef Rendang, vilket härstammar från Indonesien består utav kokosmjölk, biff och curry.

Man äter också kinesisk mat som innehåller mycket sojasås, färska skaldjur och grytor. Nord och sydindisk är även populärt i Singapore. Det koreanska bulgogi är en annan rätt som är vanlig, den består utav tunna skivor av kött som marineras i sojasås, vitlök och sesamfrön och sedan kolgrillas.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com