Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Slovenien

Det slovenska köket utgörs av olika regionala och lokala kök som långsamt utvecklats beroende på lokala råvaror och influenserna från omgivande länder.

Man äter mycket surkål, grillad korv och äppelstrudel, vilket härstammar från Tyskland. Också vanligt är grytor och soppor. Kända lokala specialiteter är t.ex. struklji vilket är bröd fyllda med sötsaker, kött eller grönsaker. Ricet är en tjock soppa.

Man äter en hel del grillat fläskkött, hjort och annat vilt, även fisk och skaldjur som t.ex. kräftor är populärt.

En annan slovensk specialitet är potica, vilket är en dessert med olika fyllningar.

De västra och nordöstra delarna av landet är känt för sina utsökta vita viner, t.ex. Laski och Renski Rizling. I söder finns Cvicek vinet.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com