![]() Sitemap |
För 4 personer: 3-4 Kycklingfiléer 3 dl färsk Basilika Pecorino eller Parmesanost Spaghetti eller annan pasta 1. Börja med att bryna kycklingfiléerna i smör. När de blivit gyllenbruna runt om så salta och peppra. 2. Kavla ut den tinade smördegen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. 3. Finhacka 3 dl basilika och 2 dl Persilja samt
2 vitlöksklyftor. Blanda i en kopp eller skål 4. Klicka ut blandningen på smördegen och lägg kycklingen ovanpå, är filéerna för stora så skär dem i mindre bitar. 5. Rulla ihop smördegen till en rulle och pensla ytan med ett uppvispat ägg, kör sedan i ugnen ungefär 35 minuter på 225 grader. 6. Blanda 2-3 finhackade vitlöksklyftor, 5 msk olivolja och 1 dl persilja. Häll i en panna och stek sedan broccoli och tärnat urkärnat tomatkött i oljan. 7. Blanda med spaghetti och riv över parmesan eller pecorino, servera med den smördegsinbakade kycklingen och något gott att dricka.
|
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |