![]() Sitemap |
För 4 personer: 2 färska Tomater 1. Finhacka den gula och den vita löken. Skiva tomtaterna. Fräs upp olivolja i en stekpanna och stek hälften av den gula löken och all vitlök tills den mjuknat, tillsätt då ungefär 4 dl av spenaten och låt även den mjukna något, ungefär en minut, ställ åt sidan. Skär feta eller fårosten i ganska tunna skivor. 2. Smält smör i en kastrull, när det börjar bubbla, tillsätt mjölet i omgångar och rör runt, tillsätt sedan mjölken i omgångar medans du konstant vispar tills såsen tjockat, avsluta med att tillsätta 2 dl av den rivna osten, 1 dl finhackad Spenat och möjligen liten riven muskot, smaka av med salt och peppar. 3. Sätt ugnen på 225 grader, olja en form och placera 4-5 pastaplattor på botten, täck med tomatskivor som du beströr med oregano, fyll på med spenat och lökblandningen samt oststavar, häll över sås. Upprepa detta till så många lager du önskar, toppa slutligen lasagnen med resten av den rivna osten samt ytterligare oregano. Grädda ungefär 30 minuter tills osten är gyllenbrun. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |