![]() Sitemap |
För 4 personer: 1 liter Sushiris 1 dl Risvinäger 8 Jumboräkor (med skalet på men stjärten
kvar) Wasabi 1. Riset ska vara nykokt och ljummet när du börjar med sushin, då går det lättare att forma. 2. Skölj riset under rinnande kallt vatten,
lägg det i en kastrull, häll på vattnet och koka upp. Sänk
värmen och låt riset sjuda på svag värme under lock tills
det absorberat det mesta av vattnet. Ställ av kastrullen och låt
riset stå och dra sig ungefär 1 timme. Häll sedan upp riset
i en skål. Blanda vinägern med salt och socker och rör 3. Blanda det i riset och arbeta in det flera minuter med en träslev. 4. Lägg riset samt antingen räkor, eller lax och avocado på ett noriark och rulla, gärna med hjälp av en "sushimatta" ihop till en rulle, skär sedan portionsbitar av rullen. 5. Servera tillsammans med ingefära, wasabi samt japansk soyasås. Vilka du dippar sushibitarna i. Itadakimasu! |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |