Korea har ett unikt kök som skiljer sig från grannarna Kina och Japan. Ris är basvaran och en typisk koreansk måltid består utav ris, soppa, risvatten och åtta till tjugo sidorätter som grönsaker, fisk, fågel, ägg och bönor kryddade med en hel del rödpeppar.

Lokala specialiteter är t.ex. kimchi, Koreas nationalrätt som består utav kraftigt kryddad syrad kinakål tillsammans med kålrötter, lök, salt, fisk kastanjer och rödpeppar. Pulgogi är marinerat kolgrillat kött. Sanjok är strimlor av kött tillsammans med lök och champinjoner.

Koreanska alger är väldigt populära och säljs över hela fjärran östern.

Koreanerna använder sig av en mängd tillagningsmetoder. Maten ångas, grillas och friteras. Fisk äts ibland rå. Kryddningar är populära och de vanligaste är doenjang, vilket är soyabönspasta och gochujang; en peppar gjord av rödpeppar.

Soppor och grytor är vanligt, dessa innehåller ofta nötkött, kyckling, fläsk, fisk eller skaldjur. Till detta äter man ris, nudlar och grönsaker som bönor, groddar, kål, morötter, gurka, aubergine, svamp, lök, paprika, potatis, rädisor och spenat.

I dryckesväg är det vanligt med dryck gjort på syrat ris och vete. Jungjong är en variant av risvin och Soju är gjord på potatis eller korn och liknar vodka.

Koreansk öl finns, t.ex. märkena Cass, Hite och OB. Ginseng vin är en stark, söt bryggd som påminner om konjak.

Vill man ha alkoholfritt dricks t.ex. té gjort på korn, grönt té och kaffe.

Efterrätterna använder sig av rismjöl, honung och nötter. Frukter som körsbär, jordgubbar, persikor och vattenmelon är populärt.