Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Taiwan

Det taiwanesiska köket är en spännande del av den österländska matkulturen med starka japanska influenser. Taiwanesisk mat domineras av fisk och skaldjur och är också känd för sitt stora utbud av soppor. Populära lokala specialiteter är t.ex. räkor eller bläckfisk, grillad ål, stekta räkrullar, grillade musslor och sköldpaddssoppa.

Hakka-folket var bland de första som nådde Taiwan, de jobbade hårt för att odla upp det nya landet vilket också märks i dess kök med mycket salt, smakrikt och oljigt. Hakkaköket är främst känt för dess smaker, med kända salta rätter som ångad och tärnad kyckling eller ångat fläsk med senapskål.

Den vanligaste maten i landet vilket kan kallas taiwanesisk siao-chih består av åtta olika kategorier vilka baseras på dess huvudingrediens: fågel, kött, fisk och skaldjur, ris och nudlar, bönpasta och vegetarisk mat, sötsaker och såser och kryddningar.

Inom dessa kategorier finns populära rätter som kokt salt anka, biffnudlar, ostron omelett, taiwanesiska risnudlar, tofu, ananaskaka och inlagda grönsaker.

Till efterrätt äter man t.ex. söta, fyllda dumplings och riskakor

På Taiwan dricker man gärna papaya milkshake, carambolejuice, sockerrörsjuice och bittert-té.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com