Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Thailand

Det thailändska köket är ansett som ett av världens bästa, dess variation av olika rätter baserade på varierande kryddningar och färska ingredienser ger alla något att tycka om. Huvudingrediensen i det thailändska köket är ris. Till riset har man många olika rätter, de flesta av dem är starka och kryddiga. Andra vanliga ingredienser i den lokala matlagningen är olika grönsaker, fågel, fläsk, fisk och nötkött. Limejuice, citrongräs och färsk koriander ger maten den karaktäristiska thailändska smaken. Man använder också mycket svartpeppar, ingefära, tamarind och kokosmjölk tillsammans med curry.

Pri-kee-noo är små bitar av röd eller grön peppar, detta serveras ofta vid sidan av maten och är väldigt starkt.

Lokala specialiteter är t.ex. tom yam, vilket är en kokosmjölkssoppa med ingefära, citrongräs, räkor eller kyckling. Gang pet är en het röd curryrätt med kokosmjölk, vitlök, örter, chili, räkpasta och koriander som serveras med ris. Kaeng khiaw är grön curry med aubergine och nötkött eller kyckling. Gai yang är grillad kyckling. Tom khaa gai är en soppa med kyckling och kokosmjölk.

Till dessert äter man t.ex. salim, vilket är söta nudlar i kokosmjölk. Songkaya är en pudding gjord av kokosmjölk, ägg och socker som ofta serveras i ett kokosnötsskal. Färsk frukt är också populärt och tropiska frukter som mango, papaya, pomelos (liknande grapefrukt) och rambutan.

I dryckesväg finns öl, vin och sprit. En stor favorit i landet är ris-whisky där det lokala märket Mehkong är ledande. Flera olika sorters öl tillverkas i landet, mest populärt är Singha. Under skördeperioden så är kokosmjölk direkt från nöten populärt.

Se även matreportage från Phuket.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com