Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Tjeckien

Den tjeckiska maten är inte smal, men väldigt god och påminner mycket om den österrikiska.

Man äter fyllda knyten av alla möjliga sorter och mycket kött, vanligen nöt eller fläsk, serverat med potatis eller ris och sås. En vanlig söndagsmåltid kan bestå utav soppa, dumplings, surkål och grillade fläskkotletter eller gås. Och till detta dricks öl, vanligen Budweiser eller pilsner Urquel. Man har också en lokal likör som heter becherovska, vilket är en ganska bitter, gul örtdryck.

Lokala specialiteter är t.ex. veprove knedliky, vilket är fläsk med dumplings eller vitlökssoppa kallad cesnekovy polevka. Man äter också en fisksoppa som heter drstkova polevka. Nationalfisken är karp. Annan populär tjeckisk mat är potatispannkakor som heter bramborak, och stekt ost, smazeny syr.

Till efterrätt äter man t.ex. äppelstrudel, eller små bakverk med varierande fyllningar, som sötad keso eller plommonsylt.


Se även Matreportage från Prag.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com