Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Togo

Det togolesiska köket är känt över hela Västafrika. Den vanligaste ingrediensen i matlagningen är majsmjöl som blandas med vatten och tillagas till en gröt kallad pâtes eller akume. Patês serveras tillsammans med såser eller tjocka grytor gjorda främst på grönsaker som okra eller spenat. Man använder också kött i grytorna, ofta rökt fisk, ett vanlig ingrediens är fiskhuvuden, koskinn och stora bushråttor lokalt kända som agouti.

En annan känd togolesisk ingrediens är fufu, vilket görs på yams (ett slags bananer), som görs till en deg och sedan äts tillsammans med de populära grytorna. Till fufu äter man också gärna get, jordnötter eller palmnötter. Kokonte är en gröt liknande patê och består utav cassava.

I dryckesväg har man inspirerats av sitt koloniala arv, tysk öl är väldigt populär, men man dricker också mer lokalt influerade drycker som palmvin och syrad hirs vilket heter tchakpallo.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com