Det trinidadiska köket är lika mångfacetterat som de olika etniska grupperna som bor i landet. Trinidad och Tobagos multikulturella kök innehåller smaker från Indien, det kreolska köket, Kina, mellanöstern och Italien.

En vanlig frukost på öarna består av tropisk frukt som t.ex. paw-paw, bananer, ananas, apelsiner, guava, sapodillas och vattenmelon.

Till huvudrätt på Trinidad och Tobago äter man gärna currykyckling, potatis, räkor, get, anka och rotis. Rotis är fyllda små bakverk som ofta innehåller nötkött. Till dessa måltider äter man ofta inlagd mango, kikärtor och pumpa.

En lokal specialitet är en såkallad "brown down" vilket görs av stuvad kyckling, nöt eller fläskkött. Till detta äter man ofta grönsaker och ris, fikon, yams eller plantains, sötpotatis eller cassavapaj.

Öarna har ett rikt utbud av fisk och skaldjur, flygfisk, kungsfisk, röding, bonito och även haj är vanliga fiskar i den lokala matlagningen, ofta stuvade, grillade eller serverade i en curry med kokosmjölk. I skaldjursväg finns t.ex. krabba, räkor, conch (en sorts jättesnigel) och hummer, dessa serveras ofta tillsammans med starka såser. En unik specialitet är cascaduran, vilket är en lokal sötvattensfisk som sägs medföra att om man äter den kommer man att återkomma till Trinidad och Tobago om och om igen.

Lokala efterrätter är t.ex. stuvad guava, sött bröd, guavaost och sockerkakor. Man har även lokal tillverkning av glass, med smaker som kokosnöt, passionsfrukt, soursop och jordnöt.

I dryckesväg finns t.ex. kokosnötsmjölk, lokal punsch, ingefärsöl och inhemskt tillverkad öl och rom.