![]() Sitemap |
Huvudrätten i det ugandiska köket består ofta utav en mjuk rotfrukt, fylld med kött eller bönsås. Huvudrätterna är ofta fokuserade på nötkött, get eller får. Man använder sig också av en mängd olika frukter. Lokala specialiteter är t.ex. matoke, vilket är en rätt gjord av bananer. Hirsbröd, sötpotatis, kyckling och köttgrytor, färskvattenfisk och cassava är andra populära inslag i den lokala dieten. Öl är den populäraste alkoholhaltiga
drycken i Uganda. Pombe är en lokalt tillverkad syrad bananöl. Waragi
är gin gjord av bananer.
|
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |