Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Uganda

Huvudrätten i det ugandiska köket består ofta utav en mjuk rotfrukt, fylld med kött eller bönsås. Huvudrätterna är ofta fokuserade på nötkött, get eller får. Man använder sig också av en mängd olika frukter.

Lokala specialiteter är t.ex. matoke, vilket är en rätt gjord av bananer. Hirsbröd, sötpotatis, kyckling och köttgrytor, färskvattenfisk och cassava är andra populära inslag i den lokala dieten.

Öl är den populäraste alkoholhaltiga drycken i Uganda. Pombe är en lokalt tillverkad syrad bananöl. Waragi är gin gjord av bananer.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com