![]() Sitemap |
För 4 personer: 3 Ägg 1. Mät upp mjölet. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten och arbeta med fingrarna samman degen utan att överarbeta den. Låt den vila minst 30 minuter övertäckt i kylskåpet. 2. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter.
Förgrädda 10-15 minuter i 200 grader, eller tills den fått lite
färg. 3. Finhacka löken. Vispa äggen till skum och blanda med creme fraiche. Tillsätt den rivna osten, löken, salt och peppar. Fyll pajskalet med ostblandningen och sätt in i ugnen. Grädda pajen gyllenbrun i ungefär 25 minuter. Servera med sallad och bröd, eller som t.ex. bufférätt, till kräftorna eller på studentskivan. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |