Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Venezuela

Det venezuelanska köket idag är en blandning av de afrikanska, indianska och europeiska köken. Det har också många karibiska inslag i sina smaker, matlagningstekniker och ingredienser. Det är ett smakfullt med ändå inte kryddstarkt kök som använder mycket söta pepparfrukter, vitlök, lök och koriander.

Majs är en basvara och används för att göra pannkakor av olika sorter, man använder dock även vetemjöl. Istället för bröd äter de flesta venezuelaner arepas, vilket är stekta eller ugnsbakade majspannkakor som antingen äts som de är eller med fyllning som ost, ägg eller kött. Andra vanliga ingredienser är bönor och ris.

Stekt och grillad fisk som flundra, rödspetta, haj liksom skaldjur som ostron, räkor och musslor är populärt. Även kött och kyckling är vanliga ingredienser även om annat kött som get föredras i vissa delar av landet. Fläsk äts vanligen mest till jul. En populär rätt i Venezuela liksom i resten av Sydamerika är empanadas, vilket är piroger fyllda med t.ex. kött och ägg eller ost.

Det finns ett rikt utbud på lokalt odlade grönsaker och frukter i Venezuela. Frukter som växer i landet är t.ex. mango, papaya, avokado, bananer, kokosnötter, meloner, ananas och guava. Cassava, plantains, ris, potatis eller yams serveras till de flesta måltider och växer även de lokalt. Så gör även gula, svarta och vita bönor, tomater, kål, sallad, morötter, aubergine, gurka och ärtor.

Man dricker gärna olika juicer, t.ex. gjorda av tamarind, sockerrör och kokosmjölk. Populärt är också milkshake, öl, kaffe och chichi, vilket är en lokal alkoholhaltig dryck.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com